sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Nordkapp



Knivskjellodden, kauempana häämöttävä niemi on se oikeasti Pohjoisin paikka. Kuva otettu Nordkappista päin.

Tästä alkoi sitten silmänkantamattomiiin jäämerta. Säät vaihtelivat todella nopeasti, välillä oli todella kirkas auringonpaiste ja sitten usvapilvet peittivät kaiken näkyvyyden.

Pyörällä saapuminen oli monelle se juttu Nordkappiin. Tälläkin hemmolla oli vähän pitempi turnee menossa.

Ehdottomasti erikoisin matkailuvaunu mitä reissussa näin. Traktori mihin oli tehty taakse makuusoppi. Mietin vaan mielessäni millaisia jonoja moinen vekotin oli taakseen kerännyt vuoristoisilla serpentiiniteillä.


Tiesitkös muuten, että Nordkapp on oikeasti Manner-Euroopan pohjoisin maanteitse saavutettava paikka, vieressä oleva Knivskjellodden, 71°11′08″ N on todellisuudesta se mantereen pohjoisin paikka. Sinne ei vaan ole maantietä ja ´niemeen menee vain patikointipolku, joten ymmärrettävää että Nordkapp on se suositumpi näistä kahdesta paikasta.

Maisemien ja itse paikan erikoisuuden takia Nordkapp on ehdottoman upea paikka tutustua, ei vaan pidä ahdistua paikan kaupallisuudesta, krääsäkaupoista joulupukkitavaroineen ja vielä toistaiseksi kohtalaisen suolaisesta hinnasta tunnelitullin osalta. Käytännössä saarelle ei siis pääse, ellet tätä tullia makseta ja maksu suoritetaan tunnelin eteläisessä päässä. Tunnelitulli oli 192 NOK, 2 aikuista ja auto ja summa perittiin mennen tullen. Hinnoittelun pitäisi poistua vuonna 2012, kun 15 vuoden aika on umpeutunut minkä aikana tunnellin kustannuksia saa rahoittaa tällä maksulla. itse Nordkapp tasanteelle oli myös oma sisäänpääsymaksunsa 215 NOK (n.28euroa), pääsylippu oli tosin onneksi voimassa 2 vrk. Turisteja houkutti tällä kertaa keskiyön aurinko, pelkästään busseja oli n.30 kappaletta satojen asuntoautojen, sun muiden vempeleiden lisäksi. Saksalaiset moottoripyöräilijät olivat myös kovin innoissaan Nordkapista.

Ei kommentteja: