lauantai 29. tammikuuta 2011

Synkkyyden suosta

on nyt noustu, paskat ravisteltu päältä pois ja episodi töihin liittyvien ongelmien suhteen saa päätöksen maanantaina. Voi olla vähän nihkeätä suhtautumista joiltain henkilöiltä tiedossa, mutta en itse jaksa tästä sen ihmeemmin stressata enää. Kirjallinen eroilmoitus on jo kirjoitettu ja allekirjoitusta vaille. Niin-n, siis eroilmoitus ei ole töistä vaan tästä tietystä "luottamusvirasta". Jatkossa homma saa mennä osastoon  EVVK.

Raivoisassa siivousoperaatiossa käteeni tarttui tänään kuva ensimmäisestä miesystävästäni. En edes muistanut moista kuvaa omistavani ja kuva pisti miettimään asioita. Ihan pitkän kaavan mukaan ja monelta kantilta ja ajatuksissa vilahteli monia ihmistä ja ihmissuhdeita. Kaikenlaisia muistoja vuosien, vuosien takaa ja vähän lähempääkin historiasta. Rakkaita muistoja, mukavia muistoja, suudelmista parkkipaikoilla kuutamolla, intohimosta, vetovoimasta, nautinnosta, välittämisestä, hellyydestä. Muistoja monenlaisista ensimmäisistä kerroista, muistoja viimeisistä kerroista, välähdyksia arjesta, juhlasta, elämästä yleensä. Vastapainona tuli myös mietteitä henkisestä väkivallasta, raivoisista riidoista, uskottomuudesta, pahoista sanoista ja tahallisista loukkaamisista. Koko elämän kirjo siis vilahteli niissä tapahtuneissa asioissa, joten sarkastisesti voisin ainakin sanoa eläneeni ja tunteneeni paljon. On myös kovin erikoista se, miten jonkun kanssa lyhyessä ajassa käy enemmän tunteita läpi kuin jonkun toisen kanssa kymmenessä vuodessa. Onkohan sitä itse vaan muuttunut, vai onko kaikki kiinni vastaparista ja siitä kemiasta. Ei vaan voi tietää, mutta kaikkea on matkan varrelle näköjään mahtunut. Hyvä niin.

Ehkä ihmisen mieli on jotenkin oudon armelias ja ne hyvät hetket rakkauksista jäävät pääsääntöisesti elämään. Aika näkyy siis tekevän tehtävänsä. Hienoa. Mieltäni viimeaikoina vaivannut ystävyyteen liittyvä harmistus on vielä olemassa, mutta toivottavasti sekin kärhämä vielä selviää. Toivon näin.

Nyt jauhalihataikinan kimppuun. Tiedossa iltaruuaksi toivottavasti hyvä lihapullia :)

Ei kommentteja: