tiistai 6. toukokuuta 2008

Kylmyyttä ja vähän äijähommia

Onpas siellä kylmä, ulkona siis. Olin jo tottunut t-paita keleihin ja lämpimään auringonpaisteeseen, eli tän aamun pakkaslukemat ja hyytävä pohjoinen tuuli pisti kyllä ilmeen aika viluiseksi ja synkäksi.

Kelin ollessa mitä on, niin tänään on ollut loistava päivä tuunailuille ja kaikille pienille rästihommille mitä muutosta on jäänyt tekemättä. Polkupyörään on nyt vaihdettu toimivat, perinteinen vipu-soittokello ja tämä olikin ihan etsimisen takana tämä löytö. En halua "kilautettavaa" kelloa sen huonon kestävyyden takia ja sitä versiotahan sitten olisi ollut kaikki kaupat puollollaan. Etsiä siis krantun ihmisen piti, ennenkuin haluamansa löysi.

Toinen tuunattava kohde on ollut kylpyhuoneen repsottava hylly. Ostin jo aiemmin pidemmät ruuvit korjausta varten, mutta sitten ilmenikin että seinä on kipsilevyä. Eihän siinä mitkään tavisruuvit kestä, eli piti hieman metsästää riittävän vahvoja ankkurikiinnikkeitä/ruuveja. Nyt sit hylly pysyy seinässä... toivottavasti. Jälleen kerran muistin myös sen, että ostaisin vihdoin ja viimein sen porakoneen/ruuvinvääntimen. Sitä olisi tarvittu taas, mutta ei auttanut kuin soveltaa vanhoja reikiä ja toivoa että reiän kokoarvaus sattuisi oikeaan. Sattui se, nyt vaan on rakko kämmenessä armottoman ruuvauksen jälkeen, kiitos taas oman piheyden ja sen typerän halpisruuvarisarjan ostamisen mitä joskus kaupasta sattui saamaan. Paskaa sieltä sai sillä rahalla, eli ehkä seuraavat vehkeet ovat jo astetta laadukkaammat. Huvitti hieman, kun taannoin ensimmäisen kunnon kiertämisen jälkeen meisselistä ns. kromaukset pinnasta olivat karisseet ja alta paljastui messinkiä tms. melkein heti mutkalle mennyttä materiaalia. Tyhmää ja pihiä huijattiin taas. :)

Seuraava korjauksen kohde olikin sitten tuo jumiva takaoven lukitus, siihen auttoi öljyn suihkautus lukistusmekanismiin eli se oli yllättävän helppo/nopea homma. Vielä on ratkaisematta hankalasti roikkuva nettipiuhan piilottaminen jonnekkin jollain teknisellä listaratkaisulla ja ötökkäverhon ostaminen/etsiminen/asentaminen takaoveen. Kylppärin ikkunaan sain jo viriteltyä hyttysverkon aiemmin. Myös keittiön sijoituksellisesti erittäin mielenkiintoinen loisteputki kaipaisi sytyttimen vaihtoa, pitäisi vaan keksiä miten ihmeessä sen saisi vaihdettua. Sytytin on jo ostettu, mutta miten minä saan sen valaisimen rungon auki.... Eli kyllä nämä ongelmat tästä ratkeaa, pikkuhiljaa.

Kalaset ovat kotiutuneet muutosta hyvin, lehtikalatkin pitkästä aikaa kutevat ja tällä kertaa kudulla voi olla jo mahdollisuus kehittyä eläviksi poikasiksi. Edelliset yritykset oli tuomittu tuhoon ahneiden ja liian rohkeiden keisaritetrojen vuoksi, nyt rosvokalat ovat muuttaneet muualle ja pytyn pienet muut kalat (kiilakyljet) eivät edes uskalla tulla lehtikalojen "lapsinurkkaukseen". Toivottavasti pesue onnistuisi... Olen tuossa pitänyt isoa pyttyä varsin vähillä kaloilla ihan tarkoituksella. Tot.näk. jossain vaiheessa kesää kaverini kalaset tulevat evakkoon ison remontin tieltä ja olen vähän varaillut sitä elintilaa mahdollisille uusille kalasille. Pienen pytyyn on hakusessa edelleenkin taistotyttöjä, mutta jostain syystä kalasia on vaan hemmetin vaikea löytää tältä paikkakunnalta.

Ei kommentteja: