sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Tohinoita

Viikonlopun suunnitelmien muututtua yllättäen ihan viimetipassa, oli perjantaina keksittävä varasunnitelma B. Lauantaina käänsin auton nokan kohti Jyväskylää ja suurin motiivi reissulle oli vierailla paikallisessa Biltemassa hakemassa hiekkaa akvaarioon. Oheishyötynä tuli myös tutustuttua sikäläisiin akvaarioliikkeiden tarjontaan ja seikkailtua muutamassakin kukkakaupassa. ;)

Suunnitelmissani oli ollut jo pitemmän aikaa karkean pohjamateriaalin vaihtaminen akvaariossa hienojakoisempaan ja monnivatsanahka-ystävällisempään materiaaliin. Olin jo jonkin aikaa kuunnellut ihmisten kehuja Bilteman hiekan puhtaudesta ja koska laiskuus iski päätin itsekkin kokeilla karkeajakoisen soran/hiekan vaihtamista hienompaan ja vaalempaan. Lopputuloksena voin vaan liittyä kehujien joukkoon. Hujautin hiekan altaaseen ja lopputulos oli vuorokauden kuluessa kuvan kaltainen. Yhtään ylimääräistä vedenvaihtoa ei tarvittua vaan suodattimet puhdistivat veden nopeasti lievästä sameudesta kirkkaaksi alle vuorokaudessa.

Ei enää kipeätä selkää inhottavan pesurumban jälkeen, ei enää hiertyneitä käsiä ja liuskottuneita kynsiä. Toki tämä hiekka maksaakin enemmän, verrattuna lähirautakaupan hiekkasäkkiin, mutta tästä helppoudesta maksoin ihan ilomielin. Ja rehellisyyden nimissä Bilteman säkkien liikuttelu oli myös huomattavasti käyttäjäystävällisempää. On hieman eri asia liikutella 17 kilon vahvaa muovisäkkiä, kuin 40 kilon paperisäkkiä. Tästäkin siis plussat menee Bilteman hiekalle. Olen tyytyväinen. :)

Muita havaintoja viikonlopusta on runsas nukkuminen ja univelkojen kuittaaminen sekä huolestunut havainto tekniikan mahdolliseta riikkoontumiseta. Kuvaputkitelevisioni hävittää nykyisin äänensä säännöllisen epäsäännöllisesti. Äänet palautuvat takaisin uudelleen käynnistämisen jälkeen, mutta hieman alkaa mietityttää joko uskollinen palvelija on tullut tiensä päähän. Ajatus uuden telkkarin ostamisesta hirvittää ihan vaan runsaan valikoiman ja erilaisten tekniikkojan takia. Katsotaan nyt mitä tuleman pitää.





Ei kommentteja: