perjantai 31. joulukuuta 2010

Näkemiin

vanha vuosi, tervetuloa uusi.

Toivon uuden vuoden olevan tasapainoisempi ja rauhallisempi kuin edeltäjänsä. Paljon sattui ja tapahtui, niin hyvässä kuin pahassakin, mutta eiköhän kaikella ollut se tilauksensa ja tarkoituksensa. Jotain tapahtumia jättäisin välistä, mutta eiköhän kaikella asioilla ollut ainakin se kasvattava tarkoituksensa. Kaikkea, siis ihan oikeasti kaikkea mahtui vuoteen ja se on aika pajon se. Itkin vuoden aikana enemmän kuin vuosikausiin, mutta monelta osin itketyt asiat olivat menneisyyden haamuja, käsittelemättömiä asioita ja asioiden tiedostamista. Tuskin olen yhtään se parempi ihminen kuin ennenkään, mutta olen ainakin oppinut puolustamaan itseäni ja kuuntelemaan itseäni tarkemmin. Kaikesta tekemistäni asioista en tietenkään voi olla ylpeä. Olen varmasti ollut raivostuttava kiukkupussi, jästipää ja valitettavasti olen myös satuttanut matkan varrella ihmiä. Itkua, iloa, rakkautta, surua, vihaa ja ystävyyttä, kaikkea näitä mahtui vuoteen. Ei vuoden alussa todellakaan arvaa, mitä loppuvuonna voi tapahtua. Kolhuja tuli monellakin saralla, mutta elossa niistäkin näköjään selvisin, vaikka pirun pirun kipeää tietyt asiat tekivätkin. Joukossa oli myös paljon ihania asioita, rakkaita ja tärkeitä ihmisiä ja myös paljon positiviisia tunteita. Yhtä kaikki muistot säilyvät hyvistä hetkistä, ne ikävät asiat ja tapahtumat voivat pikkuhiljaa painua taka-alalle. Katkeroituminen ja synkissä vesissä rypeminen ei todellakaan ole hyväksi. Tämänkin sain huomata ihan omakohtaisesti tänä vuonna.

Uusi vuosi alkakoot tervehtymisen merkeissä. Kohdallani vuosi vaihtuu yhä kuumeillessa ja kipeänä ollessa. Muutama pommi ja säihkyvä pata on varattu räiskittäväksi taivaalle, minä en niistä välittäisi mutta sallittakoon tämä hupi muille. Alkuvuoden suuria henkilökohtaisia päätöksiäni tulee olemaan muutama taloudellisesti isohko asia ja voisin myös luvata rakastaa itseäni enemmän.Kerään myös muutaman päivän rohkeutta ja aion kohdata ulkopuoliselle pienen, mutta minulle ison mörkön nettimaailman syövereistä. Onneksi tämän vierailun saan tehdä turvallisesti kotoa, mutta onpahan sitten nekin mörköt hoidettu pois.
Muuten menen ihan aidosti pystypäin, haavani nuolleena, huomattavasti vahvempana ja avoimempana ihmisenä ja toivottavasti myös virheistäni oppineena kohti uusia asioita ja tapahtumia. Varovaisen toiveikkaana, luottavaisena ja optimistisena. Hyvä tästä tulee.

Totuus tulee aina esiin olkoot kuluneen vuoden viisas lausahdus. Näin elämässä tuppaa yleensä käymään, myös minunkin kohdallani näköjään.

Kiitos kanssani kuluvana vuonna mukana olleille. Niin heille jotka olivat sitä IRL, tai heille jotka seurasivat elämää anonyymeina ja virtuaalimaailmasta käsin.

2 kommenttia:

-L- kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta! Tervehtymisiä. Ja näinpä. Totuus tulee aina esiin. Joskus valitettavasti mutta joskus myös onneksi. :) Kun vaan tietäis etukäteen... Ensi vuoteen!

Vesihiisi kirjoitti...

Kiitos. Hyvää uutta vuotta sinullekin. Se totuuden esiin tuleminen on oikeasti vain hyvä asia, vaikka ne asiat välillä hämmennystä aiheuttaakin. Onpahan ainakin tämä elämä jännää, jos ei muuta. :))