lauantai 9. kesäkuuta 2007

Touhua ja tohinaa

Olipas touhukas päivä tänään. Huh sentäs. Nyt lämpiää sauna ja saan ihailla vihdoinki valmista kesäparvekettani. Asunnon omistaja sai tällä viikolla maalattua parvekkeen ikkunalaudat ja puuosat, joten sain armollisesti luvan viedä kalusteet sun muut takaisin parvekkeelle.
Olen metsästänyt koko viikon kaikista mahdollisista paikoista ja liikkeistä bambuverhoja parvekkeelle varjostamaan kasveja enimmältä paahteiselta auringonpaisteelta. Helpommin sanottu kuin tehty, kaihtimia ei meinannut löytyä sopivankokoisena ja -hintaisena mistään, tällä kertaa pelastus löytyi Jyskistä toisella vierailukerralla. Vein sitten heidän viimeiset 80 senttiset bambuverhot. Kaihtimien ripustus ikkunaan oli taas ihan oma taitolajinsa, sillä en omista porakonetta, joten ripustuksissa piti hyödyntää jo olemassaolevia reikiä parvekkeen katossa. Parvekelasitusten peitepellit ja niiden ruuvit saivat toimia kiinnityskohtina ja rautalangan avulla kaihtimet ovat nyt suorassa ja kohtalaisen tukevastikkin ikkunassa. Portaina sai toimia parvekkeelle raahaamani tukeva keittiönpöytä, eli kyllä kekseliäs näköjään keksii vaihtoehtoisia ripustustekniikoitakin tarpeen niin vaatiessa. Oih, olen vilpittömän onnellinen kesäpesästäni, kyllä siellä nyt passaa lueskella ja lojua.

Paistoin pitkästä, pitkästä aikaa myös pitsaa ja pyykitkin on levitelty parvekkeelle kuivumaan. Sauna lämpiää ja siiderit odottavat kylmässä, eli kyllä tästä ihan kiva ilta tulee.

Ei kommentteja: