sunnuntai 3. kesäkuuta 2007

Illan mietteitä

Jostain syystä kuuntelen pitkästä pitkästä aikaa hitaita, herkkiä lauluja. Laulujen lisäksi osuutensä tähän herkkään oloon on varmaan kahdella siiderilläkin. Kävin Hanin luona grillaamassa kesän ensimmäiset lihankyrsät ja hyvää oli.Hani jäi lyhyille iltaunille ennen yövuoroaan, eli jouduin valitettavasti lähtemään kesken illan omaan yksinäiseen kotiini.

Kesä on näköjään ihan oikeasti tullut, luonto hehkuu vihreänä ja hyttysiäkin jo löytyy. Hanin takapihalla läheisessä pihlajassa on linnunpöntössä jo elämää. Tiainen on saanut poikaset ja voi sitä kerjäävää piipitystä mitä pöntöstä kuuluu vanhempien lennettyä pönttöön nokassaan jotain syötävää. Meteli pöntössä on melkoinen eli kyllä siellä kunnon pentue on tulossa maailmaan. Poikasilla tuntuu pelaavan ruokahuolto ihan kiitettävästi, vanhemmat hakevat näköjään taukoamatta saalista nälkäisille lapsukaisille. Hetkittäin jopa molemmat aikusista on pöntössä yhtäaikaa, joten ainakaan ruuan vähyyteen ei pitäisi tämän pesinnän epäonnistua.

Kesän merkki on myös varmaan ensimmäin kunnon remuamisviikonloppu nuorisolla. Koulun päättäjäisiähän he juhlivat, joten suon heille kaiken sen ilon ja remuamisen. Läheisen puiston metelitaso on nyt jo ilta 9 aikaan melkoinen ja roskien ja mäyräkoirien pahvikuorien vana juhlintapaikalle oli vähintäänkin riittävä. Toivottavasti osasin väistellä kaikki ne rikotut pullot, jotta pääsen huomennakin pyörällä ehjin renkain liikenteeseen.

Ei kommentteja: