torstai 25. maaliskuuta 2010

Rasvanäppinä

Kysymys pohdittavaksi. Miten ruuvataan auki ruuvi, missä ei ole kantaa mistä ruuvailla? Umpiruostunut rekisterivalon ruuvi otti ja korkkasi itsensä, kun sitä tyhmyyksissäni voimalla auki väänsin. Kaunis ajatukseni oli vaihtaa palanut rekisterikilven valo ehjään, mutta yritys hyvä yksitoista tällä kertaa. Mur. No sainpahan edes vaihdettua kolmesta palaneesta polttimosta kaksi, välttäkööt tällä kertaa.

Eli on taas se aika vuodesta kun tuota pientä vihreätä autoa pitäisi pikkuhiljaa tarjota katsastukseen. Se tulee olemaan tuon auton viimenen katsastus minun omistuksessani, ja jos auto menee kohtuu kustannuksilla läpi, niin auto lähtee myyntiin. Olen haalinut sopivia varaosia pitkin maata, sillä tiedossa on ainakin virtalukon ja peilin vaihtaminen katsastuskelpoisiin yksiöihin. Jälleen kerran voin todeta, että onneksi on taas avulias isä keksitty, joka toivottavasti auttaa auton saattamisessa katsastuskuntoon.

Viikonloppuna on tiedossa pikareissu kotiseuduille ja Susirajalle. Mieli tekeekin jo saunaan :)Ihanaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos ruuvissa ei ole enää kantaa niin eikö sitä, mitä ruuvi piti paikallaan, pysty vain vetämään siitä niin kuin pois? Siis kun siinä oleva reikä kai ei voi olla pienempi kuin sen jäljellä olevan ruuvin läpimitta? Sitten voi pihdeillä ruuvata loppuruuvin varresta puristamalla ja kiertämällä irti?
:) Tai sitten ei?

Vesihiisi kirjoitti...

juu ja ei. Ei ole ihan näin helppoa. Ruuvin kierteet estävät irti vetämisen ja kanta on niin olematon, että ei siitä oikein saa kiinni millän mun pihdeillä. Pitänee mennä viikonloppuna isän työkaluvarastoon penkomaan...

Anonyymi kirjoitti...

Sitten voi ottaa sopivan, ruuvin paksuisen poranterän (metalliin purevan) ja porata ruuvia pois. Nimim. sama kuin aikaisemmin

Vesihiisi kirjoitti...

juu, toi poraaminen olisi ollutkin seuraava kokeiltava. Mut kun nuo omat kalut ei nyt riitä tähän operaatioon... ;) Viikonloppua siis odotellessa.