lauantai 10. lokakuuta 2009

Altaita

Tässä esittäytyy se uusin "hirviö", kuten joku tästä kalasta taannoin sanoi. Laji on albiinopartamonni, sukupuoli selvästi parrasta päätellen koiras ja kaverina hengailee kierteissarvikotiloita. Hieman huvittavaa oli, kun akvakaupassa kalaa kauppailtiin Kultamonnin nimellä. Samainen kaupan myyjä suostui myös myymään asiakkaalle leväbarbiparven n.100 litran altaaseen. Kuuntelin heidän keskusteluitaan sivusta ja vain vaivoin sain hillittyä kieleni. Olisi niin tehnyt mieli ohjeistaa ostajaa hieman siitä minkäkokoisia kaloja niistä söpöistä pikkuisista oikein tuleekaan. Tieto siitäkin, etteivät ne leväbarbit nimestään huolimatta ole kiinnostuneita vanhempina pötkylöinä syömään leviä, olisi voinut olla hänelle arvokas. On jotenkin huolestuttavaa, ettei (tämäkään) ostaja edes itse tiennyt minkä kokoinen allas hänellä kotona on. Ne levitetyt kädet eivät sitä litramäärää myyjälle kerro. Tietysti siinä vaiheessa kun asiakas kertoi altaassa olevan ahvenia osoittaen samalla tiikeribarbeja, olisi tarinan lopun voinut jo tietääkin. Onneksi liikeen myyjä sentäs kieltäytyi myymästä taistelukaloja samaan soppaan, perusteena oli että tiikeribarbit nyppivät taistikset hengiltä. Pisteet siitä hänelle.



Uusi allas kuvattuna noin tunti mylläysten jälkeen. Hiekka ja suodattimet ovat suoraan toimivasta altaasta, eli en näe tarpeellisena tehdä sen suurempia bakteerikannan kypsyttelyitä. Lisää hiekkaa, asukkaita ja lisäkasveja tulee ajan myötä.

Tämä sotku siitä siirrosta sitten jäi jäljelle tuohon pienempää altaaseen. Mietin hieman aikaa tämän pytyn kohtaloa ja jatkokäyttöä, olkoot nyt kuivillaan vähän aikaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mie ku en ymmärrä akvoista mittään niin mitä noi hirviöblondin vieres olevii on?

Vesihiisi kirjoitti...

Kierteissarvikotiloitahan ne ovat. Harmittomia mönkijöitä, joita pidetään ihan tarkoituksella akvaarioissa joissa on hiekkapohja. Öttiäiset ovat siellä talonmiehinä, kuohkeuttavat tuota pohjaa yms.