lauantai 10. marraskuuta 2007

Pitkästä aikaa

Kaksi viikkoa kurssieloa takana ja vain yksi pinnattu päivä. Juu-u. Eli tuo jo kuvastanee sitä kuinka motivoitunut minä ja noin 70% porukasta ollaan tähän kurssiin ja kaikkeen siihen aivopesuun mitä siinä tehdään. Kurssi on herättänyt tällä hetkellä yhden ison kysymyksen. Millä perusteella työvoimahallinto valitsee nämä yritykset meidän kouluttajakseen, sillä järjestelyt ja koulutus on ollut lievästi sanottuna ala-arvoista tän alkupätkän osalta. On jotenkin outoa, että ei edes kouluttaja tiedä kuka meitä seuraavaana päivänä paimentaa, vai paimentaako kukaan. Ymmärtäisin tämän, jos kyse on sairatapauksesta tai muusta yllättävästä muutoksesta, mutta kyse on ilmiselvästi vaan liian vähästä henkilökunnasta joka kouluttaa päivän siellä ja päivän täällä. Voi nenä. Toivottavasti parannusta on tulossa...

Kurssin mielenkiintoisin anti on tähän mennessä ollut uusiin persooniin tutustuminen, on aika avartavaa tutustua suurperheen äitiin, opettajaan, "ulkomaalaiseen", yh-äitiin, muusikkoon, yhteiskuntatieteilijään jne. Tuskin minä heihin missään muualla olisin tutustunut kun tämän koulutuksen tiimoilta, sen verran eri ympyröissä elämämme todellisuudessa pyörivät. Erilaisuus on oikeasti rikkautta ja ihan virkistävää kaikin puolin.

Jokelan tapahtumat vetivät myös minut hiljaiseksi. Jäin itse kauhistelemaan sitä, kuinka nopeasti ampujan henkilöllisyys kaivettiin esille, miten hänen vanhemmat ja sisarus esiteltiin kotisivuja myöten ja miten joku jopa katsoi aiheelliseksi etsiä ampujan puhelinnumeron ja soittaa puhelinnumeroon. Toivottavasti tuo teon kopiointi jää vain sairaan uhkailun tasolle, kun näitä ikäviä tapauksia on sattunut jo muuallakin. Voi että. Jaksamista kaikille heille, jotka joutuvat tämän teon kanssa elämään ja käymään sitä läpi.

Odottelen tässä Hanin soittoa, josko käytäisiin vuokraamassa joku leffa ja söpösteltäisiin vähän kahdestaankin. Viime viikonloppu meni mökkeillessä, tykkään edelleenkin yli kaiken moisesta halonhakkuista ja uuninlämmityksistä. Ihanaa. Olen myös metsästänyt akvaarioon taistelukala-emäntiä, mutta yllätys-yllätys eipä täältä paikkakunnalta niitä löytynyt. Kauppiaan lupaukset siitä, että kyllä niitä tilataan ei näy pitävän paikkaansa taaskaan. Tietysti onhan se mahdollista, ettei niitä ole ollut tukusta saatavilla, mutta epäilen kuitenkin vähän. Äh. Murrrr.

Ei kommentteja: