maanantai 28. syyskuuta 2009

Jos metsään haluat mennä nyt



Lyhykäisesti tuo hullun metsokukon tarina. Mökin lähistöllä majailee uhkarohkea, ns. hullu metsokukko joka koppelon kaipuussaan on täysin peloton ja uhkarohkea. Ideana oli saada vaan muutama kiva kuvaa metsosta, mutta reissusta tulikin yllättävän haastava. Kukko ei suhtautunut täysin myötämielisesti vierailuumme ja jossain vaiheessa lintu kävi meidän molempien kimppuun täysin raivopäisenä. Kyseessä on iso lintu, joka satuttaa kyllä nokkiessaan ja piestessään siivillään, eli lähikontaktit eivät ole suotavian näin kokemuksen syvällä rintaäänellä. Samaa mieltä kanssani on varmaan Hani, joka valitettavasti kaatui kirmatessaan lintua pakoon ja ainut mikä linnun Hanin kimpusta karkoitti, oli varsin raju kumisaapaalla "potkaisu". Lintu ei vahingoittunut kahakassa, eikä mekään onneksi saatu muutamia mustelmia pahempia vammoja. Erikoinen lintu, mutta olkoot jatkossa meidän puolesta ihan rauhassa.

Kuvissa ensin kukkko uhoilee ja pörhistelee sulkiaan, sitten tuli jo kiire kuvaajalle ja lopussa lintu näyttää peräpäänsä poistuessaan maisemista.


Majavat olivat tehneet läheisellä purolla ihan kunnon kaato-operaatioita. Kaadetut puut olivat jo melkomoisen paksuja haapoja, eli melkomoista tuhoa eläimet tuollakin olivat tehneet. Kaikki puron yli kaatuneet puut olivat majavien kaatamia.





Joutsenet sentäs tyytyvät vain tarkkailemaan tilannetta viileän rauhallisesti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Metsässä käynti voi olla joskus vaarallista.

Vesihiisi kirjoitti...

No onneksi vahingot jäivät vähäisiksi tällä kertaa. ;)