sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kesä, kesä, kesä

Lämpötilan muutos ihan muutaman tunnin sisällä 28 asteesta ja helteestä virkistävään 12 lämpöasteeseen oli aika mykistävä. Harmi vaan, että talon lämmenneet rakenteet ei ihan noin vaan jäähdy, mutta eiköhän asunnossakin ennenmin tai myöhemmin viilene. No en valita, lauantaina Savonlinnassa lämpöhalvalvaus ei ollut kaukana ja nyt vallitseva raikastava viileys tekee hyvää. Hellettä piisasi ja ehdin hetken sääliä heitä oopperavieraita, jotka kävelivät tuossa helteessä tumman puvuntakki päällä. Huh. Onneksi oma tieni ei todellakaan vienyt sinne, vaan sai olla lähes metsäläisenä ja naturel liikenteessä rahvaan parissa. Ja oi kyllä, lörtsyt on yhä hyviä. Ei  mahda mitään.

Muuten viikkoon on mahtunut hellettä, uimista ja töitä.Kalastusta, itikoita ja vielä kerran itikoita. Uusia perunoita ja silliä, sisarhentovalkoisena olemista ja kitisemistä. Aina yhtä raivostuttavaa on keskustelu läskeistäni, toki on tiedossa niin terveyttä vaaarantavat tekijät ja muuta liibalaabat. Sekin jos ne eivät ole visuaalisesti kauniita katsottavia, on mielestäni sen katsojen ongelma. Itse minä läskini kannan ja niiden kanssa elän. Mur. Univelkoja ehti kertyä viikon aikana, mutta ehkä ne onnistun nukkumaan pois tulevan viikon aikana. Siis ennen sitä seuraavaa turneen aloitusta. Nyt pitänee varmistaa auton vakuutusten riittävyydet ja miettiä matkasuunnitelmia vähän tarkemmin.

Olen myös joustanut periaatteistanikin viime aikana. Paljon on tullut pohdiskeltua seksuaalisuutta eri muodoissaan, parisuhteellisuutta, lapsia, heteroidylliä ja sitä kenellä on oikeasti ollut kanttia irtaantua siitä kulissista ja olla juuri sitä mitä on. En tiedä olisiko itselläni ollut oikeasti rohkeutta erota perheellisenä ihan hyvästä avioliitosta miehen kanssa,  "vain" sen takia että oivaltaakin suuntautumisen olevan jotain muuta kuin stereotypinen hetero. Onneksi valinnat kohdallani olivat huomattavasti helpommat, pelkästä seurustelusuhteesta miehen kanssa oli huomattavasti helpompi lähteä aikoinaan. Nostan hattua heille kaikille, jotka ovat uskaltaneet elää. Hienoa.

Ei kommentteja: