perjantai 25. toukokuuta 2007

Tallinna

Reissu oli rankka, mutta kyllä se klisee "matkailu avartaa" pitää kuitenkin paikkansa. Ihan heti en halua lähteä omalla autolla Helsingin liikenteeseen, sen verran vauhdikasta tämä alkuasukkaiden liikennekultuuri tuntui olevan. Mie olen maalta, eli autoilumatka kaupungin halki satamaan oli varsin vauhdikas seikkailu. Kiitos rattia pyörittäneelle Hanille, että yleensä ollaan hengissä ja ehdittiin laivaan, meikäläisen autoilulla pyörittäisiin varmaan vieläkin ympyrää siinä risteyksessä josta jo kahdesti käännyttiin väärään suuntaan. Tuskin tarvitsee sanoa, että kartanlukijana oli luonnollisesti siis allekirjoittanut, mikä taas selittää heti ne väärät kääntymiset vääristä risteyksistä ihan väärille kaduille. On se niin... väärin kun en vaan osaa lukea karttaa. Laivaan ehdittiin ja Tallinnaan päästiin, mikä varmaan oli kuitenkin se pääasia.

Tallinnassa huomion kiinnitti heti runsaslukuinen poliisipartioitten määrä ja vastakohtana taas varsin vähälukuinen turistien määrä. Rauhallista siis oli, tekemistä riitti ja nälkää ei tarvinnut nähdä. Paikallisen liikenteen linjabussit ja niissä matkustaminen olivat ihan oma kokemuksensa ja eläintarhan olot olivat hyvin sekalaiset. Oli erittäin hienoa ja erittäin kurjaa sekaisin ja kävipä mielessä, että olisi ollut parempi vaihtoehto muutamille elämille päästää heidät paremmille metsätysmaille tai -laitumille. Sen verran pieniä, virikkeettömiä asuinhäkkejä ja erittäin ahdistuneita/huonokuntoisia eläimiä sieltäkin valitettavasti löytyi. Edistystä olojen parantumiseen on selkeästi nähtävissä ja onneksi lisärahoitusta ja -tiloja oli koko ajan tekeillä. Akvaariot ja trooppiset eläimet tekivät minuun erittäin suuren vaikutuksen. Niin ja tämä pahkasika myös. ;)



Suuremmin Tallinnan yöelämään ei jaksettu/ehditty tutustua ja vierailu paikalliseen sateenkaarilipun alla olevaan kuppilaan jäi vaan oven takana pälyilyksi minun pelkuruuteni takia. No, sitten ensi kerralla. Paikallinen rakennuskulttuuri hieman syrjäisemmällä seudulla oli aika persoonallisen näköistä, pisti vaan miettimään miksi moinen lasihökötys oli pitänyt sinne päälle kyhätä. Niin, ja pitihän sitä katsella hieman naiskauneuttakin ohikävelymatkalla uuden hienon kylpylähotellin etuoven vierestä. Kovin oli kiiltävää, juu.


Haluaisin mahdollisella seuraavalla reissulla kiertää hieman muuallakin Virossa, kuin ihan vaan Tallinnan keskustassa ja perinteisissä turistirysäpaikoissa. Niin-n, ja ei se olisi ollenkaan paha jos silloin olisi mahdollisuus ostaa maista näitä edullisia nestemäisiä tuliaisia. Vaikka ihan vain Kopparberg-siideriä...tai vaniljavodkaa tai tai tai...

Ei kommentteja: