tiistai 26. joulukuuta 2006

Koskahan minä oppisin sanomaan Ei

Jep. Ihanaa palata arkeen, ihan vaikka huomisen työpäivän merkeissä. Nälkää en nähnyt ja jokavuotinen velvollisuus eli sukulaisvierailukin on jo ohitse. Jäin vaan pohdiskelemaan, että miksi minulla pitäisi joidenkin tahojen mielestä olla miljoonavelat, oma osake ja perinteinen helvetillinen heterosuhde.
Jos jonkun kanssa ei ole hyvä asua ja elää, niin eikö se ole parempi olla ihan yksin. Tämä kommentti koski taas 80% tapaamistani sukulaispariskunnista. Plääh. No olkoot he tyytyväisiä ikuisen torailuun, tappeluun ja vihanpitoon, minä olen tyytyväinen omaan elämääni.

Niin-n ja hetkittäin ihmettelen miten eräät tahot ovat selvinneet elämässään tähänkin asti. Jos eläkkeellä olevalle miehelle tuottaa älyttömiä ongelmia auton sulakkeen vaihtaminen, niin miten minä naisena ja munattomana olentona osasin kertoa hänelle mistä ja mikä sulake pitää vaihtaa, jotta auton oikea ajovalo pelaa taas. Vaatiihan se tietysti lievää päättelyä ja oikean ja vasemman erottamista toisistaan, sekä lukutaitoa, mutta silti. Kyse ei varmasti ole minun erinomaisesta älykkyydestä, vaan ehkä enemmänkin toisen osapuolen uskomattomasta typeryydestä. Puuh ja anteeksi.

Koskahan minä ymmärtäisin myös pysyä erossa sukulaiseten tietokoneista, mitkä tarvitsivat vain "vähän" pikaista katsomista. Tämän kertainen pikainen tulostimen asentaminen taitaa poikia koko käyttiksen uudelleen asentamisen ja lisämuistin ostamista, jos ko. koneeseen pitäisi saada päivitykset ja SP 2 laitettua. Moinen päivitys on pakko saada tehtyä, jotta koneelle saadaan asennettua uusin Nokian puhelinsofta ja puhelinsofta pitää asentaa, että herra saisi siirrettyä ottamansa valokuvansa uudesta hänelle liian monimutkaiseta kännykästä tietokoneelle. SP 2 ei asennu eikä toimi kunnolla, ellei koneeseen saada lisää muistia ja mies ei olisi halukas ostamaan lisää muistia, mutta silti koneen pitäisi toimia ja ja ja... PYH. Samaten koneella on kuulema hirvittävästi roskapostia, mitkä piti poistaa ja kysymys mikä s-postiohjelma koneella on sai aikaiseksi kysymyksen, mikä on sähköposti ja ei hänellä ole varmasti ole sellaista. NIINpä niin, oli sillä sähköposti, jota herra ei ollut aikaissut kertaakaan sitten asentamisen, eikä edes ymmärtänyt mitä sillä tehdään, saatikka miten joku Sonera on hänelle osannut laittaa 34 postia osoitteeseen jota miehen mielestä ei edes ole olemassa.

IIIIK. En halua enää mennä sen miehen tai sen koneen luo. Toivottavasti joku virus/mato/kukkienkasteluvesi tai ihan mikä vaan tulee ja tuhoaa koko vehkeen, ettei jää minun ongelmakseni sen säätäminen tän enempää. Samaten tämä ja kaikki muutkin maailman Sulo Vilenit ja pihit ukot saisivat joskus miettiä muutakin, kuin mistä jotain saisi halvalla tai ilmaiseksi. Varsinkin käytetyn tietokoneen ostaminen täysin mistään mitään tietämättömänä täysin tuntemattomalta "alan" mieheltä ei voi tietää kuin ongelmia ja rahamenoa. Tällä kertaa käyttiskin taitaa olla piraatti ja Mikkisoftan päivitykset ei asennu, kun käyttiksen aitoutta ei olla pystytty varmistamaan. *uusi huokaus*

Tai sitten minä olen se typerys ja ylivarovainen hysteerikko, voihan se olla niinkin ja halvalla kannattaa ostaa aina ja kaikkialla ja iankaikkisesti. Aamen. Tämäkin säästäväisyyden perikuva voisi miettiä, miksi kerrasta toiseen juuri hänelle tulee puutteellisia ja huonoja tavaroita, mistä uupuu milloin mitäkin ja mitkä leviävät käsiin hetki kohta kun ne on saatu kasattua. Toisaalta siltä mieheltä pitäisi kieltää kaikki itse kasattavat koneet, kojeet ja aparaatit, huonekaluista, kasvihuoneista ja polkupyöristä puhumattakaan. 99 euron arvoiset pahvilaatikko-maastopyörät Sotkasta eivät voi olla kamalan hyviä, varsinkaan jos niihin pitää osata kyseisen herran kasata jotain ja varsinkin kun muutama pultti ja mutteri oli mystisesti ja yllättäen kadonnut juuri hänen myyntipakkauksestaan.

Helpottipas taas tämä avautuminen kummasti. *huokaus*

Ei kommentteja: