tiistai 19. joulukuuta 2006

Akvaarion nykyilme

Vaihdoin tässä uudempaan versioon Bloggerista ja saa nyt nähdä oliko teko vikatikki ja mitä mahdollisesti hävisi tämän päivityksen myötä. Tässä vaiheessa juolahti taas mieleen, että voisihan sitä niitä varmistuksiakin ottaa.... mutta kun ei ajoissa älynnyt. TYPERÄ minä.



Tässä kuitenkin kuvatus akvan nykyisestä kunnosta, allashan aloitti toimintansa reilut kaksi viikkoa sitten, kun roijasin hiekat, kalat ja kasvit uuteen isompaan pyttyyn vanhasta 180-litraisesta. Kasvit (ja ikävä kyllä levätkin kasvaa), mutta pikku hiljaa siitä alkaa tulla taas ihan akvaarion näköinen. Kalasto odottaa hieman muutosta, eli lauma mustaneontetroja muuttaa uuteen kotiin ja mahdollisesti myös avainkirjoahvenet ovat muuttolistalla. Mustaneonit siirtyvät entiseen kotiinsa eli möin 180litran altaan kaverille ja kunhan hän saa sen kunnolla toimimaan ja pelko nitriittipiikista poistuu, niin sitten myös neonit siirtyvät uuteen(vanhaan) kotiinsa.Ja avainkirjoahvenet muuttavat vain JOS uskallan ottaa lehtikaloja, sen verran niitten tempperamentista on ollut puhetta ja pelottelua. En nyt ihan tieten tahtoen haluisi ihan raivopäitä pyttyyn ottaa, sillä nykyiset kirjoahvenet ovat olleet kovinkin sopuisia ja söpösiä.


Hiilidioksidilevitys altaassa toimii ja harkinnassa olisi myös nestemäisen hiilen ostaminen, kasvit tykkäisivät ilmeisesti moisesta. En vaan taida vielä kuitenkaan uskaltaan kokeilla, sen verran tuostakin aineen mahdollisesta vaarallisuudesta on ollut ammattilaispiireissä keskustelua että odotan vielä hetken.

Niin ja ennenkun joku kysyy, mikä ihmeen temppurengas kaloilla on lusikan varressa... se on kuoret partamonnien kesäkurpitsasta. Kurpitsan sisus on se mitä partikset syö ihan ensimmäisenä ja usein jää jäljelle vain nuo kuoret painona olevan lusikan ympärille. Kesäkurpitsa on ruokavaliolla taas sen takia, että akvaariokasvit säilyisivät paremmin näiden kasvissyöjien "hampailta" Läpikalutut ja reikäiset pitsilehtiset kasvit eivät näytä kamalan kivalta altaassa ja sen lisäksi uudet akvaariokasvit maksavat ihan oikeasti paljon. Kesäkurpitsalla niiden ähkyyn syöttäminen tulee paljon halvemmaksi :)

Niin ja ne kalat eivät olleet suostuvaisia poseerauksiin, vaan ne viuhtovat viivat kuvassa ovat kaloja ihan oikesti. Kannon alla kökkii yksi monninen ja puskasta katselee avainkirjoahven-neiti ja nuo vihtovat viivat ovat mustaneontetroja seka kiilakylkiä.

Ei kommentteja: