torstai 18. helmikuuta 2010

Eheyttäkää minut!!!

Pahoitin jälleen kerran mieleni erehtyessäni katsomaan A-talkin ohjelmaa Pitäisikö kirkon siunata samaa sukupuolta olevat parit. Koskahan minä oppisin taas suojelemaan itseäni ja jättää nämä "parempien uskovaisten" ihmisten kiihkohöpötykset sikseen.

En edelleenkään suostu uskomaan olevani rikkonainen ihminen, joka pitäisi eheyttää väkisin. Olen onnellinen näin ja väitän jopa olevani ihan hyvä ihminen ja sitä kukaan ulkopuolinen ei oikeastaan voi edes tietää, mitä tunnen ja minkä koen elämässäni tärkeäksi. Miten jollakulla on kuitenkin joku ylimaallinen oikeus julistaa minut synnilliseksi ja pahaksi ihmiseksi vain sen takia, että rakastan naista. En ymmärrä, en. Miten toisille on annettu oikeus tuomita lähimmäisiään jonkun kirjan antamien oppien mukaan ja mikä heistä tekee sitten niin paljon parempia kuin kaikki muut. Toisaalta, ehkä elämä olisi helppoa kuin voisin sokeasti luottaa jonkun opuksen ohjeisiin, tarvitsematta itse tuntea tai ajatella mitään, tai hyväksyä mitään mikä vähäänkään poikkeaa omista normeista. Tekopyhää sanon minä.

Hemmetti sentäs. Otinpa taas lämpöä näistä jutuista. Puh, ehkä kykenen järkevämpään analyysiin aiheesta hieman rauhoituttuani, mutta juuri nyt tuntuu pahalta. Kirkosta eroamiseni taitaa taas olla piirun verran lähempänä... Surullista.

8 kommenttia:

Nauskis kirjoitti...

Täällä toimii sujuvasti taktiikka Vaihdampa-kanavaa-kun-paha-mieli tulee-kuitenkin.
Näin siis tämänkin ohjelman kohdalla.
Ehkä joskus olisi järkevääkin kuunnella mitä ihmisillä on sanottavaa. En tiedä. Minä en jaksa hermostua.

Vesihiisi kirjoitti...

Niin, ei olisi minunkaan kannattanut hermostua, mutta kun... En itsekkään ohjelmaa kokonaan katsonut, mutta se pätkäkin riitti saamaan minut raivon partaan. Vieläkin kyrsii hiukan.

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen ajatellut sen jotakuinkin niin, että;
Tiedän jokseenkin hyvin kuinka hyvä/huono ja suorastaan mahdoton olen. Riitän itselleni,rakkailleni ja jos yläkerrassa joku on,niin kaipa tämä sillekin sopii.
Mutta toisilla ihmisillä,ihan mihin tahansa vedoten,vailla vapaan ajattelun häivää,ei ole lupaa tai oikeutta määrittää minua tai muita kaltaisiani,meitä tuntematta.

Vesihiisi kirjoitti...

Kiitos mielipiteestä anonyymille. Tähän ei tarvitse minunkaan lisätä mitään. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ja loistavan erinomaisen hyvää Naistenpäivää!!

-F-

Vesihiisi kirjoitti...

Hyvää Naistenpäivää tosiaankin. :)

Millie Sweet kirjoitti...

Ystäväni katsoi ko. ohjelman ja innoissaan siitä minulle selittämään. Ei meinaan ole pitkä aika kun työpaikalla tulin ulos kaapista (monille ei tullut yllärinä)ja ihana rakas ystäväni kaikin tavoin haluaa "olla tukena". Ja voi sitä hämmennyksen määrää, kun ilmoitin, etten seuraa moisia keskusteluja.
Jos ei jatkuvasti halua saada selkäänsä idiooteilta, on pakko osata sulkea korvat.

Vesihiisi kirjoitti...

Lotta. Näinhän se on, että paljolta säästyy kun osaa sulkea silmänsä ja korvansa sopivassa kohdin. Mie välillä provosoidun ihan turhasta...