tiistai 8. tammikuuta 2008

Päivän kummastukset

Tämän päivän kinkkisin haaste onkin farkkujen lahkeiden lyhentäminen. Olen itse ihan suosiolla lyhentänyt omat farkkuni joko kankaan värisellä langalla tai sit hieman oikeata farkkulankaa ohuemmalla kellertavalla langalla. Onhan farkkulankaakin olemassa, mutta veikkaan ettei minun tavis opelukoneeni kestä moista langanpaksuutta ja sitten viimeistään tulee sutta ja sekundaa ompeluksista.
Erehdyin nimittäin lupaamaan Hanille lahkeiden lyhennykset hänen uutukaisiin farkkuihin, niihin farkkuihin mitä shoppailtiin hikihatussa viisi tuntia viime lauantaina. ;) Ihan oikesti operaatiossa meni niin kauan, eli nyt sitten Hani on vastavuoroisesti velvollinen olemaan minun seuraneitinä ja apulaisena minun shoppailikierroksella. Pinnakaan ei palanut kummaltakaan meistä ja kahden farkut+vähän muuta löydettiin Hanille, eli ei missään nimessä ollut turha shoppailureissu. ON oikeasti harvinaisen vaikeata löytää hyvät farkut, jos et ihan se standardin mukainen ole vartaloltasi. Mainittakoon vielä sekin, ettei kumpikaan meistä ole mikään himoshoppailija joka nauttisi kymmenistä sovittamisista ja tavaroiden hiplailuista. Tällä kertaa pinna kesti molemmilla varsin hyvin, yllättävää kyllä.

Joo-o, no katsellaan mitä tuleman pitää vai joudunko perumaan lupauksen ja käskeä Hania kääntymään housuineen kunnon teollisuusompelukoneen omistavan henkilön puoleen. Voisihan sen farkkujen tehdassauman tietysti säästää ja lyhentää juuri sen sauman vierestä ja leikata sitten ne mahd. ylijäämät pois, jos ne eivät sovi siellä sisällä olemaan. Hmm-m.

Tännekin muuten satoi lunta viime yönä, vihdoinkin. Ikävempi puoli on se, että viikonloppuna ilmeiseti sataa vettä joten kaipa se tämä lumi on katoavaista tälläkin kertaa. Typerät kelit, ettenkö sanoisi.

2 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

voit kokeilla ompelua myös kaksinkertaisella langalla. Kaupasta saa tikkauslankaa ja erikoisvahvaa ompelulankaa, kyllä niitä pystyy ompelemaan tavallisellakin koneella. Neulan olis hyvä olla farkulle tarkoitettu, kokoa 90 tai 100, niin menee paremmin läpi paksuista kohdista. Mutta kyllä tavallisellakin suoriutuu, kun varovasti ajelee.

Vesihiisi kirjoitti...

kiitos vinkistä, pitänee huomenna käydä katsomassa millaista lankaa kaupasta oikeasti löytyykään.